<
>
Logo

Molnár Ferenc


Játék a kastélyban

anekdota három felvonásban

Molnár Ferenc nászútjáról visszaérkezve Bécsbe, két egymásba nyíló szobát nyittatott színésznő feleségével a Hotel Imperialban. Darvas Lili egész nap a német nyelvet gyakorolta fáradhatatlanul: ugyanazt a sort akár ötvenszer is elmondta egymás után Az Orleans-i szűz, a Barnhelmi Minna című darabokból, vagy éppen Goethe Egmontjából. Molnár egy délután hazatért szobájába Ruttkai Györggyel. A szomszédból Darvas hangját hallották, pontos németséggel és hiteles természetességgel azt mondta: „Szeretlek! Szeretlek!” Mindketten megdöbbentek. Kinyitották az ajtót, ott találták Lilit dr. Hockkal, a nyelvtanárral.
Állítólag ez adta az ötletet Molnár kétségtelenül legvirtuózabb vígjátékához, a Játék a kastélyban-hoz, melyben Turai és Gál, a híres operett-szerzőpáros egy olasz tengerparti nyaralóba érkezik a fiukként istápolt ifjú zeneszerzővel, hogy a kész új darab hírével meglepjék a primadonnát, aki nem mellesleg a tehetséges komponista mennyasszonya. Meglepődni azonban nekik lesz okuk, amikor a papírvékony szállodai falaknak hála fültanúi lesznek a művésznő és egyik színészkollégája szerelmi légyottjának. Megmenthető-e az operett, elkerülhető-e a botrány, meg lehet-e kímélni a fiatal szerelmest a csalódástól?
Turai és Molnár Ferenc mindenesetre teljes színházi arzenálját, összes trükkjét beveti a siker érdekében, és ezzel kezdetét veszi az igazi színpadi bravúrról szóló bravúros komédia, melyben szétválaszthatatlanul összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

Nagyszínpad

Bemutató: 2017. október 21., 19:00

Szereplők

Kardos Róbert
Honti György
Mikola Gergő
Danis Lídia
Crespo Rodrigo
Maróti Attila
Megyeri Zoltán
 

Turai  Kardos Róbert
Gál  Honti György
Ádám  Mikola Gergő
Annie  Danis Lídia
Almády  Crespo Rodrigo
Titkár  Maróti Attila
Lakáj  Megyeri Zoltán

Alkotók

Guelmino Sándor
 

Díszlet  Horesnyi Balázs
Jelmez  Kárpáti Enikő
Rendező  Guelmino Sándor

Művészeti munkatársak

Modla Marietta
Pásztor Gábor
Széplaky Petra
 

Súgó  Modla Marietta
Ügyelő  Pásztor Gábor
Rendezőasszisztens  Széplaky Petra

Multimédia

Tovább

Sajtó

»
·
»
·
Játék a kastélyban
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Szinopszis
Fel