Logo

PREMIER — Terror

A zárt tárgyalás bemutatóját február 24-én tartjuk

2018. február 24.

PREMIER — Terror

Idei ötödik bemutatónk Ferdinand von Schirach zárt tárgyalása, melynek különlegessége az is: a nézők maguk dönthetnek. Az előadást Vidovszky György rendezésében láthatja a tatabányai közönség a Jászai Színháztermében.

 

A darab szereplői Egri Márta, Dévai Balázs, Kardos Róbert, Bakonyi Csilla, Király Attila, Danis Lídia, Maróti Attila és Tóth Rita.

 

Lars Koch, német vadászpilóta az Önök ítéletére vár!

A kérdés, hogy jól döntött-e azon a napon, amikor a kiadott parancs ellenére egy a terroristák által eltérített, teli utasszállító gépet néhány lövéssel a földre kényszerített, hogy egy még nagyobb katasztrófát elkerüljön. A 164 utast szállító gép ugyanis egyenesen a müncheni stadion felé tartott, ahol 70.000 ember várta a Németország-Anglia futballmérkőzést. Kochnak döntenie kellett. De milyen parancs alapján? Lelőheti-e az emberekkel teli gépet, hogy megmentsen 70.000 embert? Vagy kövesse feljebbvalója parancsát, és hagyja, hogy bekövetkezzen a katasztrófa?

Ferdinand von Schirach első színpadi műve az emberi döntés felelősségét állítja középpontba, arra a kérdésre keresi a választ, van-e vajon különbség élet és élet között, ha azt a számok, a mennyiség felől nézzük. Hozhatunk-e döntést a halálról egy nagyobb katasztrófa elkerülése érdekében? Ki a felelős?

Kedves Nézőink! Önök döntenek, Önök az esküdtek, akiknek a tárgyalás során hallottak alapján mérlegelniük kell, bűnös-e Lars Koch vagy sem.

Magyarországon a Jászai Mari Színház a második, mely bemutatja Ferdinand von Schirach darabját, csatlakozva ezzel ahhoz a világ legkülönbözőbb pontjain található több tucatnyi színházhoz, ahol a nézők már döntöttek Lars Koch bűnösségéről. (http://terror.theater)

Következő előadások

»
03.23
péntek

 

Leszámolás velem
monodráma

18:00 — Fesztiválelőadás

Kamaraszínház
MOST FESZT 2018 bérletek

 

A halottember
színházi ballada

20:30 — Fesztiválelőadás

Nagyszínpad
MOST FESZT 2018 bérletek

»
03.24
szombat

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
PREMIER — Terror
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel