Logo

Antré-estek: Kvartett

Antré-estek: Kvartett

Spiró György

Kvartett

 

Felolvasószínház Bakonyi Csillával, Honti Györggyel, Megyeri Zoltánnal és Tóth Ritával

 

Szövegét összeállította és rendezte: Sediánszky Nóra

 

„A kvartett négy szóló énekhang vagy hangszer együttese.”

(Magyar Értelmező Kéziszótár)

 

Spiró György rendszerváltás utáni virtuóz tragikomédiája szintén négy hangra, négy, más-más módon egyedi, érzékeny és markáns hangszerre íródott: két férfira és két nőre, akiknek sorsát eltéphetetlen, kibogozhatatlan és olykor értelmezhetetlen szálakkal fonja össze a család, a történelem, és a múlt. Az Öreg (egykori pufajkás) és a Feleség tipikus panelházaspárként élik mindennapjaikat valamikor a 90-es évek végén, amikor egy nap váratlan Vendég érkezik hozzájuk: az Amerikában új hazát találó 56-os disszidens, aki úgy érzi, második életével a régi karhatalmistának tartozik, aki – gyerekkori ismeretségük okán - figyelmeztette közeli letartóztatására, s így lehetővé tette külföldre szökését. A többszörösen meghasonlott öregember, a régi kommunista, aki értelemszerűen nem találja helyét az olyannyira megváltozott világ kulisszái között, azonban nem akarja megismerni egykori védencét, ahogy régi „jótettéről” sem akar tudni, visszautasítja a felajánlott jutalmat is (kocsi, hitelkártya, juttatások amerikai módra). A kvartett negyedik tagja a nyugdíjas házaspár középkorú, elvált, illúzióvesztett lánya, aki azonban a pénz iránt korántsem veszítette el az érdeklődését, ő bizony szívesen fogadná az amerikás magyar közeledését, anyagi segítségét.

 

A lepukkant lakótelepi lakás konyhájában a görög klasszikusokét megközelítő emberi drámák szikráznak fel, sorsok és eszmék csapnak össze a maguk kegyetlen nyerseségével, eleven, lüktető mondatokban, keserű szellemességgel.    

 

Jöjjenek el, és nézzék meg február 22-én, este 7 órakor a Jászai Kamaraszínházában!

 

Vagy tekintse meg március 2-án 19 órától a Monoszkóp Kultúrbisztróban!

 

 

Következő előadások

»
02.22
csütörtök

népmesék nyomán 

A háromágú tölgyfa tündére
bábelőadás

14:30

Kamaraszínház
Cimbora bérlet

»
02.24
szombat

Ferdinand von Schi 

Terror
zárt tárgyalás

19:00 — Bemutató

Nagyszínpad
Jászai bérlet

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
Antré-estek: Kvartett
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel