Logo

Péter Bence jótékonysági zongoraestje

Péter Bence jótékonysági zongoraestje

Péter Bence egy világszerte ismert és keresett virtuóz zongoraművész, zeneszerző és zenei producer, aki egyben "A világ leggyorsabb kezű zongoristája" címet is viseli, amivel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe. Saját szerzeményei mellett Michael Jackson, Queen és Sia dalainak átdolgozásai és egyedülálló játékmódja óriási sikernek örven a világ színpadain. Internetre feltöltött videói már több, mint 110 milliós nézettséget és többszázezres rajongótábort generáltak a közösségi médián.


Bence 2 évesen már különböző rajzfilmek dallamait játszotta hallás után a zongorán, első szerzeményeit pedig 7 évesen írta, amelyeket leginkább Mozart és Chopin zenéje inspirált. A korán kezdett zenei karriert Debrecenben csiszolta tovább klasszikus zongora- és zeneszerzés szakon, majd tanulmányait a híres bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta, ahol zongorát, filmzeneszerzést és elektronikus zenét tanult a szakma legjobbjaitól.

 


2011-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatottja lett.

 

2012. január 15. óta ő a világ leggyorsabb kezű zongoristája, a Guiness Rekordok Könyvében Péter Bence tartja az egy perc alatt leütött legtöbb zongorahang rekordját (765 leütött hanggal).

 

Bence sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a korlátokat a zenei műfajok között. Átdolgozásaiban klasszikus elemekkel fűszerez ismert pop és rock dalokat, saját szerzeményeit is a műfaji határok kitárása jellemzi. Védjegyévé vált a zongora, mint ütőhangszer használata, egyes feldolgozásaiban a zongora teljes testét használja különböző hangok és ritmusok képzésére.


Mára már számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja, hazai fellépései mellett az elmúlt években 4 kontinens 16 országában koncertezett hatalmas sikerrel.
Zenei videóit az interneten már több, mint 110 millióan nézték meg, világszerte ismertté pedig a Michael Jackson "Bad" című dalának feldolgozása tette, melyet pár nap leforgása alatt 10 millióan néztek meg, jelentős nemzetközi visszhangot váltva ki a zenészek körében és a világsajtóban is.

 

 

Ábris 2016. július 31-én született, 39. hétre, 9/10-es Apgar értékkel. Nagyon jókedvű, mosolygós baba, szellemileg teljesen ép és ez nem fog változni – a betegség nem befolyásolja a mentális fejlődést. Éli boldog mindennapjait, szerencsére erős a szervezete így még nem jelentkeztek a betegséggel járó súlyos tünetek.


2017. március 31-én érkezett meg egy genetikai teszt eredménye, mely alapján SMA 1-es típusú betegséget diagnosztizáltak. Ez egy gerincvelői izomsorvadás, amely az élettel nem összeegyeztethető – az esetek 80%-ában nem érik meg a betegek az 1 éves kort. Ábrisnak még egy évet jósoltak az orvosok.


2016 decembere óta létezik gyógymód a betegségre, ám egyenlőre csak külföldön. Erre a kezelésre történik folyamatosan az adománygyűjtés, melynek keretein belül kerül megrendezésre Péter Bence zongoraművész önálló estje a tatabányai Jászai Mari Színházban.


Időpont: 2017. június 24. 19:00
Helyszín: Jászai Mari Színház

 

Jegyvásárlás telefonon és személyesen lehetséges, a jegyeket csak a koncert előtt egy órával lehet átvenni a jegypénztárban.

Következő előadások

»
02.19
hétfő

népmesék nyomán 

A háromágú tölgyfa tündére
bábelőadás

14:30

Kamaraszínház
Cimbora bérlet 1.

»
02.20
kedd

népmesék nyomán 

A háromágú tölgyfa tündére
bábelőadás

14:30

Kamaraszínház
Cimbora bérlet 2.

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
Péter Bence jótékonysági zongoraestje
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel