Logo

Így szerettek ők - Móricz Zsigmond

felolvasószínház Nyáry Krisztián könyve nyomán

Így szerettek ők - Móricz Zsigmond

Az Így szerettek ők sorozat (Nyáry Krisztián országos sikerű könyvei nyomán), a legismertebb magyar írók és költők szerelmi életét, nem szokványos életszakaszait, tragikus és komikus érzelmi epizódjait veszi alapul. Kizárólag ez eredeti dokumentumok, levelek, naplók, feljegyzések alapján.

 

Az Így szerettek ők sorozatra akár 3 előadásos bérletet is válthatnak, a diákok kedvezményes áron – azt pedig, hogy melyik három szerző történeteire kíváncsiak, maguk választhatják meg a bérlet megváltásakor.

 

Móricz Zsigmond

 

A 45 éves Móricz Zsigmond 1924. januárjában a Búzakalász című színdarabja próbáin szeretett bele a 35 éves Simonyi Mária színésznőbe. Mindent elsöprő, leküzdhetetlen érzelmeit mindenki észrevette a környezetében, - felesége, Holics Janka is. Móricz január 31-én írta meg első szerelmes levelét, amelyet még 200 követett. „Kedves Mária, Ma először írom le a nevét. Ma először írok le egy új női nevet 21 év óta. … Megvallom, szégyellem magam. De mit csináljak, ez úgy látszik, természeti törvény. … Mit gondol, jogos az én tiltakozásom maga ellen, hogy én magába vagyok szerelmes?” A színésznő néhány nap után válaszolt: „Istenem, mi volna jó; tovább feküdni, mint eddig, az arcomat odaszorítva a maga soraihoz, és sírni és nevetni, ujjongani és lassan elcsendesedni?” Még ezen a napon egymáséi is lettek, ami Móricz szempontjából végzetesnek bizonyult.

Következő előadások

»
02.19
hétfő

népmesék nyomán 

A háromágú tölgyfa tündére
bábelőadás

14:30

Kamaraszínház
Cimbora bérlet 1.

»
02.20
kedd

népmesék nyomán 

A háromágú tölgyfa tündére
bábelőadás

14:30

Kamaraszínház
Cimbora bérlet 2.

Közösségi média

Kövesse Ön is a színházat a Facebookon és tekintse meg az előadásokhoz, eseményekhez kapcsolódó videófelvételeket a színház YouTube csatornáján!

FacebookYoutube
TwitterInstagram

Hírlevél

Iratkozzon fel Ön is a Jászai Mari Színház, Népház hírlevél szolgáltatására, hogy ne maradjon le a színházzal kapcsolatos legújabb információkról!

»
·
»
·
Így szerettek ők - Móricz Zsigmond
JMSZ épület

Impresszum            

© 2014-2018 Jászai Mari Színház · Népház           Minden jog fenntartva.

Fel