A szövegkönyvet írta
JOE MASTEROFF John Van Druten és Christopher Isherwood elbeszélései alapján
zenéjét szerezte
JOHN KANDER
dalszövegeket írta
FRED EBB
fordította
Eörsi István
dalszövegeket fordította
Blum Tamás

Cabaret

Szereplők

Táncosok:
Albert Réka, Balogh Fanni, Deák Orsolya, Joó Gyöngyvér, Kisbakonyi Anett, Tóth Klaudia, Zsár Melinda, Boldizsár Tamás, Filep Viktor, Horváth Gyula Antal, Peták Róbert

Zenészek:
Dávid József, Dénes Ábel, Kulin Eduard, Laskay Péter, Máté László, Mayer József, Román Géza, Ruczek Réka

Alkotók

Művészeti munkatársak

1930-at írunk, szilveszter estéje van. Clifford Bradshaw, a fiatal amerikai író Berlinbe érkezik, hogy témát és ihletet találjon új regényéhez. Alig száll le a vonatról, máris összefut egy elbűvölő angol lánnyal, Sallyvel, aki a híres-hírhedt Kit-Kat Klub énekesnője. Sallynek nem lehet ellenállni: másnap összeköltöznek, és Cliffet beszippantja a világváros éjszakai élete, a kabarék szabad és szemtelen levegője. A szabadság azonban nem tart sokáig, a fasizálódó országban már a legutolsó lebujba is betör az agresszió, a „berlini buli” pedig hirtelen véget ér. Cliffnek és Sallynek döntenie kell, hogy szemet hunyva elfogadják-e az új világrendet, vagy elmenekülnek, amilyen messzire csak tudnak.

 

A nagysikerű Broadway-musical történetének alapját Christopher Isherwood Isten veled, Berlin című novellafüzére szolgáltatja, mely az író Berlinben töltött éveinek élményanyagából ihletődött. Az 1966-os bemutatót követően a Cabaret-t Bob Fosse Oscar-díjas filmfeldolgozása tette világszerte ismertté, és a számos slágert felsorakoztató musical azóta folyamatosan műsoron van a világ színpadain.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

Multimédia

Sajtó

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

Előadásunk megtekintését stroboszkóp, erős fény- és hanghatások alkalmazása miatt erre érzékeny nézőinknek nem ajánljuk!