Stephen Schwartz — John Michael Tebelak

Godspell

Kovács-Cohner Róbert

Szereplők

További szerepekben

Alkotók

Művészeti munkatársak

A darab címe Godspell. Ennek a szónak több jelentése van. Például evangélium, Isten igéje, ezen túl pedig létezik egy zenei stílus is, amelyben az éneklést nevezik godspellnek. Nem más ez, mint a négerek által énekelt vallási jellegű dal.

A világ musical színpadain hatalmas sikert aratott a biblikus történetet feldolgozó musical. Igazi csemege egyenesen a Broadway-ról. Magyar származású szerzője, Stephen Schwartz a zenét és a szöveget 18 évesen - még a Jézus Krisztus Szupersztár megjelenése előtt - írta. Fiatalok istenkereső játéka a Godspell, inspirálója Máté és Lukács evangéliuma, a jézusi példázatok és szenvedéstörténet, zenei ihletője pedig a fekete egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. Az újkori Bábelnek üzennek az ősrégi példázatok: hitet és bizakodást ébresztenek a gyökereiket kereső fiatalokban, rengeteg humorral és fantasztikus zenével.

Multimédia

Sajtó

A „Godspell” c. színdarab Magyarországon a SAMUEL FRENCH, LTD. (London) különleges engedélye alapján, a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatja

Az előadásról video- vagy hangfelvételt készíteni bármilyen eszközzel szigorúan tilos!