Háló nélkül

Szereplők

Alkotók

Az előadásban a társulat ötletei és szövegei, valamint az általunk kitalált és létrehozott etűdök mellett elhangzik még Karinthy Frigyes Hamlet a mellényzsebben, Amerikai párbaj, Énekóra, Szabályos lélektani dráma, Három csokoládészivar, Tessék pontosan kérdezni, A védtelen nő, Nagybeteg a cipőm, Akinek abszolúte semmi érzéke a szimbolizmushoz és Gábor Andor Nyugalom, Petúr meg a dinnye, Tetszik a blúzom című jelenetei.

A darab zenéjét Kalmár Tibor, Nádas Gábor, Selmeczi György, Maár Gula, Fényes Szabolcs, Majláth Júlia, Fülöp Kálmán, Szép Ernő, Lukin Gábor, Kozma György és a Sziámi zenekar szerzeményeiből válogattuk.

 

Szaltó Mortale

Olasz eredetű kifejezés, azt jelenti: halálos ugrás. Voltaképpen cirkuszi mutatvány, amit légtornászok szoktak produkálni.

A salto mortale művészet, és nélküle nincs igazi cirkuszi előadás. A légtornásznak az életét kell kockáztatnia, hogy a közönség úgy érezhesse, az előadás megérte a jegy árát. Ugrania kell és feltétlenül háló nélkül, hogy az ugrás valóban halálos veszéllyel járjon.

 

Úgy élünk és halunk itt, a színpadon, mint a világban, odakint: biztosítókötél és háló nélkül. Nem véd meg senki és semmi a főnöktől, férjtől-feleségtől, házi bajtól, munkahelyi bosszúságtól, csak egy: ha képesek vagyunk nevetni az életen és halálon.

 

Háló nélkül... kabaré mortale

Új kifejezés, azt jelenti halálos kabaré. Színházi mutatvány, amit most a közönség elé tárunk. Kinevetjük a bajt, a pechet, és kifigurázzuk a halált, hogy azt lássa, nem félünk tőle. Művészi ugrást hajtunk végre – és a nézők kedvéért, hogy veszélyes legyen a produkció, természetesen háló nélkül.

 

Bevallottan, vagy titkon, minden színész vágyik arra, hogy aprólékosan kidolgozott, szívbemarkoló halált haljon a nyílt színen. Mi lehetőséget adunk, hogy ez az álom valóra váljon. Ezért hirdettük meg a tehetségkutató halálversenyt színészek számára.

Emlékeztetőül a szabályokról: indulni lehet egyénileg, párosával vagy csoportosan, a választott halálnem lehet prózai, zenés vagy akár játék-, dokumentum-, sőt természetfilmes, semmilyen megkötéssel nem szerettük volna korlátozni a művészek csodálatos fantáziáját.

Multimédia