Az eredeti New York-i produkció létrehozói
James Hammerstein, Bernie Kukoff és Jonathan Pollard
Eredeti rendezés
Joel Bishoff
Az első produkciót az American Stage Company állította színpadra
Executive Producer
James N. Vagias
Szövegkönyv és dalszövegek
Joe DiPietro
Zene
Jimmy Roberts

Te édes, de jó vagy, légy más

Fordító
Fábri Péter

Szereplők

Zenészek
Felszegi Dalma, Kulin Eduárd, Mayer József

Alkotók

Művészeti munkatársak

És mondá az Úr: „Legyen világosság” és lőn világosság.

És mondá az Úr: „Legyen férfi és nő.”

És lőn férfi és nő.

És aznap este a férfi megkérdé a nőtől, hogy ráér-e...

 

… itt veszi kezdetét Joe DiPietro és Jimmy Roberts fergeteges darabja, ami nem véletlenül a második leghosszabb ideje futó Off-Broadway musical. A világ számos országában bemutatott színdarab apró jelenetekkel mutatja be – fergeteges, sokszor szívbemarkoló, keserédes humorral – egy párkapcsolat állomásait. Négy színész kalauzol végig minket ezen az utazáson, akik egyik karakterből a másikba bújva, érzékletesen mutatják be szerelmi életünk sikeres vagy sikertelen próbálkozásait.

A szerzők „jókedvű musical-revüként” kategorizálják darabjukat, ami mérnöki pontossággal mutatja be az élet fentjét és lentjét, lényegtelennek gondolt mindennapjainkból az egész életünket meghatározó pillanatokat, a szerelem és a szeretet nyelvén. A kitűnő zene és a sziporkázó humor garancia a minőségi szórakozásra úgy, hogy miközben ezt a görbe tükröt nézzük, sokszor magunkra ismerhetünk.

Multimédia

Aktuális előadások:

A színdarab Magyarországon a Concord Theatricals Ltd. (www.concordtheatricals.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás alapján kerül színre

 

Az előadást szigorúan tilos videón vagy elektronikusan, audio- és/vagy vizuális felvételen rögzíteni, bármilyen módon közvetíteni vagy közzétenni. Ez kimeríti a szerzői jogok és az ezzel kapcsolatos magyarországi és nemzetközi szabályok (UK Copyright, Designs and Patents Act 1988) megsértését és bírósági eljárást von maga után.