Balázs Béla és Radványi Géza azonos című filmforgatókönyve alapján
Zeneszerző:
Dés László
Dalszöveg:
Nemes István
Szövegkönyv:
Böhm György, Korcsmáros György, Horváth Péter

Valahol Európában

Főszereplők

További szereplők:
Magyar Katalin, Tóth Zsóka, Kaszás József, Jónás Szabolcs

Bandatagok:
Dévald Hanna, Dévald Jázmin, Domonyi Amira, Draskóczy Janka, Dudás Abigél, Engel-Iván Lili Rebeka, Gulyás Johanna, Kerekes Bernadett, Kis Orsolya, Kovács Panka, Markó Zengő, Papp Flóra, Varga Linda Bettina, Bahrami Bence, Balázs-Magyar Vencel, Gál Olivér, Holtság Andor Zsolt, Klinger Konrád, Markó Berzsián, Recsák Norbert, Szilágyi Bulcsú, Tóth Kristóf, Vajda-Kolek Fülöp

Alkotók

Művészeti munkatársak

„Nemrégen láttam egy felvételt, bombatölcsérben fürdő gyerekekről. Vidám kacagással ugráltak a sáros vízbe. Valahol Szíriában. Most.
Emlékszem, szó szerint feketén-fehéren az idő messzeségében egy mozivászonra, amin megjelenik a felirat: Valahol Európában. Az ezt követő másfél órára hirtelen felnőtté váltam. Balázs Béla és Radványi Géza forgatókönyve elemi erővel lökött a valóság kellős közepére, ugyanakkor végtelen szeretettel faragott számomra mesét annak borzalmaiból. Igazán fontos történetekben a felemelkedés a lehető legmélyebbről történik. Akkor érezhetjük úgy: ez a történet még hasznos lehet számunkra. Megtapasztaltuk mostanság, mi a félelem. És tudtuk, hogy bénító erejű tud lenni, amikor kétségessé válik a cselekvőképességünk, miközben érezzük, hogy hamarosan szükség lehet rá. Ez a történet megtanítja, mennyi lehetőség rejlik a félelmen és az állati ösztönökön túl az emberben, amibe kapaszkodhat, embertelen időkben, Nemes István csodálatos sorai és Dés László világszínvonalú zenéjén keresztül, pedig talán azt is megértjük, hogy mi kell ahhoz, hogy bárhol, bármikor, ott legyünk, ebben a képzeletbeli Európában.”

Szabó Máté, rendező

Multimédia