Farsang utoljára!

Január 25-én láthatja utoljára a 2023/2024. évad először bemutatott előadását!

Előbb-utóbb a legjobb dolgoknak is vége szakad, nincs ez másként a színházi előadásokkal sem.

 

2023. október 7-én mutattuk be 2023/2024. évadunk első előadását, a Farsangot, Botos Bálint rendezésében.

Most pedig már az utolsó előadásra készülünk belőle, 2024. január 25-én 15 órától láthatja utoljára a komédiát.

 

Ne maradjon le róla, váltsa be À la carte bérletét az előadásra!

 

A produkció szereplői Király Attila, Kardos Róbert, Honti György, Figeczky Bence, Mikola Gergő, Dévai Balázs, Danis Lídia, Urbán-Szabó Fanni, Maróti Attila, Dávid Enikő és Laczó Glenda.

 

 

Az előadásról:

 

 

Ion Luca Caragiale

Farsang

komédia

Nagyszínpad

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.

 

Bukarest egyik külvárosának borbély üzletében minden a feje tetejére áll. Féltékeny szeretők vadásznak vetélytársaikra, bár nemigen tudják, hogy ki az ellenfél. A pofonok téves címzettet találnak meg, a levelek félreérthetőek és félre is értik őket. Jóslatok és cetlik alapján indulnak bosszúhadjárataikra, becenevekből próbálják kikövetkeztetni, hogy ki ellen kellene irányítaniuk fékezhetetlen indulataikat. Mindezt farsangkor teszik, így végképp lehetetlenné válik, hogy megtalálják azokat, akikre vágynak vagy azokat, akiken bosszút akarnak állni.

 

A fékevesztett hajsza Caragiale darabjában már-már az abszurd határait feszegeti. A szereplők összetévesztése itt nem csupán komikus elem, hanem a farsangon keresztül egy minden mást meghatározó törvénnyé válik, amely által már lassan a néző sem tudja pontosan, hogy kit lát maga előtt a színpadon.

 

Az emberi önzés, a fékevesztett szenvedély végletesen mulatságos poklába kalauzol minket a szerző. Vígjátékában a nyelv, a helyzetkomikum és a szereplők ábrázolása arra biztosíték, hogy nevetésünk nem olcsó szórakozás csupán, hanem azt a távolságot szüli meg szereplő és néző között, ami ahhoz szükséges, hogy olykor saját görbe tükreinkbe nézzünk.