FELNŐTT BÉRLETES ELŐADÁSOK 2024/2025

 

A Jászai Mari Színház a 2024/2025. évadában 6 felnőtt bemutatót láthat a közönség.

 

Branden Jacobs-Jenkins

GLORIA

szatíra

Rendező: Guelmino Sándor

Kamaraszínház

Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk

A New York-i lapszerkesztőség asszisztensei ádáz harcot vívnak egymással az érvényesülésért. Ráadásul mindjárt betöltik a harmincat. Sőt, van aki a negyvenet is, szegény pára. Versenyt futnak az idővel. Ha betöltik azt a bizonyos kort, és még mindig sehol nem tart a karrierjük, kénytelenek lesznek szembesülni az életük kudarcával. A „kultúrában” dolgoznak, ami köztudomásúlag egy süllyedő hajó, a munkakörnyezet lelketlen, az ambícióik határtalanok, a jövő bizonytalan és ezek ellentmondásából bizony mély frusztráció fakad, amit egymáson, végeérhetetlen szájkaratékban vezetnek le.

De hát ki ne vágyna a dicsőségre? Talán ezért Gloria a darab címe. Vagy mégsem?

Apró, ámde számukra kardinális bosszúságaik (leszerelték a kávéautomatát, nem ők írhatják a nekrológot az éppen elhunyt popdíváról) közepette az események nem várt fordulatot vesznek, a hírnévről szőtt álmaik után a puszta életük is veszélybe kerül. Ám a túlélők végre ihletet nyerhetnek a nagy mű megírására…

A sikeres, fiatal drámaíró, Branden Jacobs-Jenkins Pulitzer-díjra is jelölt 2015-ös darabja Magyarországon másodszor, Tatabányán kerül műsorra.

 

 

William Shakespeare

HAMLET

tragédia              

Rendező: Szikszai Rémusz           

Nagyszínpad

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

A Hamlet a világ drámairodalmának egyik gyöngyszeme, koronaékszer, Csomolungma. Végtelenül gazdag jelentéstartalommal, értelmezési lehetőséggel.

Annyiféleképpen elmesélték már ezt a történetet, hogy ijesztő előállni a milliomodik olvasattal.

Van egy fiatalember, akinek az apja meghal, az anyja újra férjhez megy. A tanács nem őt választja királynak, nem gondolják alkalmasnak arra, hogy vezetni tudná ezt a háború előtt álló országot. Az édesanyja gyász helyett egy új férjet választ. Boldog. Gyerekként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szüleink saját élete a mi születésünkkel véget ért, onnantól nekik csak a szülői szerep marad. Aztán ha megtapasztaljuk az ellenkezőjét, úgy érezzük elárultak minket. Szép lassan mindenről kiderül, hogy más, mint aminek hittük. Hűség, szerelem, barátság, szokásjog, család, hit, tudás. Ki, vagy mi billenti vissza egyensúlyába a világot? A bosszú? A magunkba fordulás? A kivonulás a világból? Vagy fel kellene gyújtani és újra kellene teremteni mindent? És mi van a színházzal? Van még? S ha van, mire való? Tükröt tartani? Érdekel ez még valakit? S ha igen, miért, mi végre? És meddig?

 

 

Brian Clark

MÉGIS, KINEK AZ ÉLETE?

dráma                      

Rendező: Crespo Rodrigo  

Kamaraszínház

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

Ken Harrist, az alkotóereje teljében lévő, sikeres szobrászművészt autóbaleset éri. Dr. Michael Emersonnak ugyan egy bravúros műtéttel sikerül megmentenie az életét, Ken azonban soha többé nem tudja használni a kezét, nem lesz képes sétálni, megérinteni valakit, egyedül enni, inni, mosdani. Nyaktól lefelé teljesen megbénult. De milyen élet ez örök mozdulatlanságra kárhoztatva, kiszolgáltatva, szerelem és munka nélkül? Élet ez egyáltalán? Ken úgy dönt: nem kér belőle. Mivel azonban öngyilkosságra sem képes, a halálhoz is más emberek közreműködésére szorul, akik szintén gondolkodnak, éreznek, elvek és értékek mentén élnek, van elképzelésük életről-halálról. Dr. Emerson a gyógyításra esküdött föl, nem járulhat hozzá a páciensét életben tartó kezelés megvonásához. Azt törvény tiltja, hogy másokat halálra ítéljünk. De van-e jogunk életre ítélni valakit?

A darab kettőjük harcán keresztül tesz fel kérdéseket életről és halálról, etikáról és szabadságról, egyénről és társadalomról. A Brian Clark által írt színdarab magával ragadja a nézőt, állásfoglalásra készteti. Ken küzdelme a halálért az élet szeretetét ébreszti fel bennünk.

 

 

Eisemann Mihály – Szilágyi László

ÉN ÉS A KISÖCSÉM

operett-bohózat

Rendező: Király Attila           

Nagyszínpad

Az előadást 12 éven felülieknek ajánljuk

Tessék, csak tessék, folyvást, folyvást!

Itt lesz látható az év attrakciója!

Óriási fordulatokkal, kacagtató helyzetekkel, könnyfakasztó jelenetekkel, fülbemászó dallamokkal, daliás ifjakkal, lélegzetelállító hölgyekkel, nyaktörő táncokkal!

Én és a kisöcsém!

Operett a javából!

Az Én és a kisöcsém című operettből általában csak a címadó dalt szokás ismerni. Pedig ez az édes történet tele van szerelemmel, humorral, szerelemmel, komédiába illő tévedésekkel, szerelemmel, utazással, szerelemmel, egy cseppnyi ármánnyal, szerelemmel, atyai aggodalmakkal, szerelemmel, féltékenységgel, szerelemmel, rengeteg dallal, tánccal, ja és szerelemmel is!

Mindez az Önök kedvenc, Jászais társulatának előadásában!

 

 

Henry Lewis – Jonathan Sayer – Henry Shields

MA ESTE MEGBUKUNK

bohózat 

Rendező: Guelmino Sándor

Nagyszínpad

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk

Milyen is a rossz színház? Ne kutassanak emlékeikben, az eddigi tatabányai előadások egyike sem közelíti meg, amit most látni fognak. A darabbeli nagyon is lelkes, és még annál is tehetségtelenebb amatőr színtársulat egy klasszikus angol krimit szeretne bemutatni, ám ezen a bemutatón minden megtörténik, aminek egy bemutatón nem lenne szabad megtörténnie (és amiben eddig Tatabányán remélhetőleg nem volt részük): a színészek elfelejtik a szövegüket, a kellékek összeesküsznek a szereplők ellen, a díszlet összeomlik – a kisebb bakiktól feltartóztathatatlanul haladunk a teljes katasztrófa felé. Az óramű pontossággal érkező megpróbáltatások közepette és dacára a szerencsétlen társulat próbál helytállni és menteni a menthetőt – elkeseredett elkötelezettségük azonban a legkevésbé sem fizetődik ki, a nézők iránti tiszteletük további földindulásokat eredményez csak…

Higgyék el, rossz színházat játszani emberpróbálóan virtuóz feladat lesz színészeink számára, önöknek pedig fergeteges, rekeszizompróbáló este. A darabot, aminek több, mint tíz éves a sikerszériája Londonban, 2015-ben Laurence Olivier-díjjal tüntették ki a legjobb vígjáték kategóriában.

 

 

Andrew Bovell

IDEGEN NYELVEK

dráma

Rendező: Guelmino Sándor

Nagyszínpad

Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk

Leon és Jane félrelépni készül egy motelszobában. Pete és Sonja is ezt teszik. Merő véletlen, hogy éppen egymás házastársaival készülnek megcsalni egymást? Vagy létezik olyan, hogy nagybetűs Sors?

Szokás mondani, hogy az élet a legjobb dramaturg – nos, Andrew Bovell nem sokban marad el tőle. Hogy hogyan függ össze kilenc emberi sors egymással, az csak fokozatosan, kirakósjáték-szerűen – a pár évvel ezelőtt bemutatott Ha elállt az esőhöz hasonlóan – derül ki a nézők számára ebben a mesterien és krimiszerűen felépített drámában, melyben az emberi érzések és cselekedetek úgy reflektálnak egymásra, akár egy Bach-fúgában a szólamok.

Kilenc sors fonódik össze egy darabban, ami az emberi kapcsolatok labilitását járja körbe. Hogy miközben olyan nehéz és kockázatos kapcsolatba kerülnünk másokkal, sőt a meglévő kapcsolatainkat is nehéz megtartanunk, mégis kockára tesszük őket. Hogy mi történik, ha nem csak egymást, hanem magunkat is becsapjuk. Hogy milyen leleményesen tudjuk bántani egymást. Hogy milyen egyedinek hisszük magunkat, miközben sokszor mintha mintákat követnénk. És mégsem tudjuk összerakni saját életünk kirakósát sehogyan sem. Hogy csak apróságokban különbözünk egymástól, mégsem értjük egymást. Viszont milyen ismerősek lehetnek mások gyarlóságai, hiszen oly emberiek. Hogy a mások történeteivel való találkozások sokszor segítenek értelmezni a sajátunkat – akár az életben, akár a színházban.

Az Idegen nyelveket az ausztrál írók egyesülete 1996-ban az év legjobb drámája díjjal tüntette ki.

 

 

Felnőtt bérletek 2024/2025

 

Bérlet Előadásszám Nap Kezdés Bérletár
július 5
-ig
Új bérletár
Jászai (premier) 6 előadás szombat 19.00 16 600 Ft 18 300 Ft
Örkény 6 előadás szombat 19.00 15 500 Ft 17 100 Ft
Latabár 6 előadás szombat 19.00 15 500 Ft 17 100 Ft
Kabos 6 előadás péntek 19.00 15 500 Ft 17 100 Ft
Margitai 6 előadás péntek 19.00 15 500 Ft 17 100 Ft
Karády 6 előadás vasárnap 17.00 15 500 Ft 17 100 Ft

Előadások: Gloria · Hamlet · Mégis, kinek az élete? · Én és a kisöcsém · Ma este megbukunk · Idegenek nyelvek

 

Bérlet Előadásszám Nap Kezdés  –  Új bérletár
Fedák 4 előadás péntek 19.00 12 500 Ft

Előadások: Hamlet · Én és a kisöcsém · Ma este megbukunk · Idegenek nyelvek

 

Bérlet Előadásszám Nap Kezdés Bérletár
július 5
-ig
Új bérletár
Ruttkai (nyugdíjas) 4 előadás csütörtök 15.00 10 900 Ft 11 900 Ft

Előadások: Hamlet · Mégis, kinek az élete? · Én és a kisöcsém · Ma este megbukunk

 

Bérlet Előadásszám Nap Kezdés Bérletár
július 5
-ig
Új bérletár
Latinovits/
Esterházy (ifjúsági)
4 előadás csütörtök 15.00 9 900 Ft 10 900 Ft

Előadások: Hamlet · Mégis, kinek az élete? · Én és a kisöcsém · Ma este megbukunk

 

Bérlet Előadásszám Nap Kezdés      –      Új bérletár
Dajka (Kamara) 2 előadás hétköznap 19.00      – 6 500 Ft

Előadások: Gloria · Mégis, kinek az élete?

 

Kérjük, ne feledje, SZÉP kártyája felhasználható színházjegy- és bérlet vásárlásakor.

A bérletben szereplő kamaraszínházi előadások esetén az előadás napja a bérletben meghirdetett naphoz képest változhat.

A felnőtt és ifjúsági bérletekhez kapcsolódó részletfizetési lehetőségekről, kérjük, érdeklődjön színházunk szervezési osztályán.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a 2023/2024. évadra érvényes ülőhelyét új bérlet vásárlása esetén 2024. július 5-ig tudjuk fenntartani Önnek.

Felhívjuk továbbá figyelmét arra is, hogy felnőtt bérletét (a Fedák és a Dajka bérlet kivételével) 2024. július 5-ig a tavalyi, azaz a 2023/2024. évados leporello árain tudja megvásárolni.

A bérletvásárlásra vonatkozó ezen kedvezményünk más kedvezménnyel nem vonható össze, továbbá kizárólag személyes bérletvásárlás alkalmával tudjuk érvényesíteni. A bérletárra vonatkozó jelen kedvezményünk régi és új felnőtt bérletes nézőinkre egyaránt vonatkozik.