GYERMEKBÉRLETES ELŐADÁSOK 2023/2024

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontosak egy színház életében a gyerekek! Évről évre igyekszünk olyan programot összeállítani, amely egyrészt szerethető a számukra, ugyanakkor meg is szeretteti velük a színház élményét.
A következő évadban 8 gyermekelőadással várjuk őket, ismerős és hőn szeretett történetekkel és szerzőkkel, közöttük egy saját előadással!

 

Gimesi Dóra

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi

mesejáték

A Vaskakas Bábszínház előadása

Rendező: Markó Róbert

Nagyszínpad

 

Árgyélus, a földi királyfi egyre csak az eget kémleli – Tündérszép Ilona, az égi tündér pedig egyre csak a földet, s a földön Árgyélus királyfit. Ilona lentről nézve fény csupán, és mégis nagy útra, veszélyes kalandra hívja-vonzza Árgyélusát: a fiú elindul, egyenesen az égbe, Tündérország felé. Azonban ég és föld között nincs se lépcső, se létra, se titkos út. Tündér és ember más világban él. Az égi törvény szerint tündér ember párja nem lehet. Vagy mégis? És ha igen, milyen áron?
Izgalmas történet sok humorral és szélesvásznú látvánnyal, két tiszta szívű fiatal minden akadályt legyőző tiszta szerelméről, egyik legismertebb népmesénk nyomán.

 

 

 

Kacor király

A magyar népmese alapján írta: Varsányi Péter

bábelőadás

A pécsi Bóbita Bábszínház előadása

Rendező: Varsányi Péter

Nagyszínpad

 

Alsó-Nyírboldogfa békés életét megzavarja a hír: erdejükbe érkezik Kacor király, aki búg, nyerít és a fákat gyökerestül kicsavarja. Az erdőlakók harci előkészületbe kezdenek. Kacor király helyett azonban egy elhízott és otthonából elkergetett házimacska érkezik, akit összetévesztenek a veszedelemmel. Az állatok félelmükben behódolnak neki, és mindent megtesznek, hogy a kedvében járjanak. A tévedésről és a macska színjátékáról azonban lehull a lepel, amikor megérkezik az igazi Kacor király…

 

 

 

Julia Donaldson

A legcsinosabb óriás

meseelőadás

A Füge Produkció és a Pagony Kiadó előadása

Kamaraszínház

 

A Legcsinosabb óriás egyáltalán nem csinos, sőt. ORMÓTLAN! BUMFORDI!
Mindent felborít, mindent letapos. De hohó! Hiszen itt a gyógyír: a csudálatos RU-HA-BOLT! És máris, egy varázsütésre…! Odanézzetek, mintha ráöntötték volna, tetőtől talpig! Igen ám. De az állatkákkal mi lesz? Mivel fognak takarózni, miből lesz a vitorlájuk, mi lesz az otthonuk? És mibe fognak belebújni, ha fázik nekik a mondjuk, mondjuk… a nyakuk? Óriási dilemma. A csinosságnak alighanem lőttek. De ezt nézzétek! AZTA!
Mennyi hálás jóbarát! És hogy szeretik a BUMFORDIT!
Erős a gyanú: nem a ruha teszi az óriást.

 

 

 

Csalimese

Dramaturg: Szántó Viktória

magyar népmeselánc

A Kabóca Bábszínház előadása

Rendező: Varsányi Péter

Nagyszínpad

 

Vajon ki lopta el a Nyúl cipőjét, miközben ő az igazak álmát aludta? Hogyan győzhette le a Sün a Nyulat a futóversenyen, amikor csak fele olyan gyorsan tud futni? És ki ette meg az elemózsiát a gumicsónakban? De a legfontosabb kérdés: vajon mi lehet a dobozban, amitől egyszer azt hisszük, hogy itt a világvége, máskor pedig az élet nyer új értelmet?
Csalimesénkben mindenre megadjuk a választ – vagy mégsem?

 

 

 

Szabó Magda

Bárány Boldizsár

színpadi játék

Sanyi, Én és a Gyerekek

Rendező: Nyáry Detti, Tűzkő Sándor

Kamaraszínház

 

„Szabó Magda első gyerekkönyve a Bárány Boldizsár. A verses mese, játékos rímei, zeneisége, kedves állatszereplői a hazai gyerekirodalom alapművévé tették. Bárány Boldizsár nem szeret iskolába járni. Nem akar illedelmes kisbárány lenni, mi mégis szívünkbe zárjuk őt. Akkor is, amikor eltünteti Ponty Piroska hozományát, és akkor is, amikor elcseni Mókus doktor bundáját. Szegény szülei sem tudják, hogyan lehetne beállítani őt a szelíd, jól nevelt kisbárányok sorába. Egyszer csak a sok huncutság, rosszalkodás visszaszáll Bárány Boldizsár fejére, és ő kétségbeesetten megpróbálja jóvátenni a hibáit. Ekkor szeretjük őt a leginkább!”

 

 

Csukás István-Darvas Ferenc

Ágacska

zenés mesejáték

A Jászai Mari Színház előadása

Rendező: Honti György

Nagyszínpad

 

Csukás István Ágacskája már több, mint 40 éve hódít a gyerekek és a gyermeki fantáziájukat megőrző felnőttek között. Generációk emlékeznek a tisztaszívű Dani kacsára, a bátor Berci békára és a kotnyeles Cili egérre, akik végig kísérik Ágacskát azon a nehéz, néha felemelő, néha megmosolyogtató úton, amit mindnyájan járunk, amikor önmagunkat keressük. Az út során az ellenségek kibékülnek, az idegenek összebarátkoznak, és mindenki rájön, hogy együtt könnyebb megküzdeni a nehézségekkel. Eközben felcsendülnek Darvas Ferenc kedves és ismerős dallamai és mire mindenki megtalálja, amiért elindult és Ágacska is rájön, hogy ki is ő valójában, ők is, mi is érezni fogjuk, hogy valami melengeti a szívünket, mert ahogy az előadásban is elhangzik:

„Érzek édes meleget,
szívemben a szeretet
azt dúdolja, azt dalolja,
hogy milyen jó veletek!”

A vidám, zenés előadásunkat szünet nélkül kb. 60-70 percben láthatja a 8-12 éves közönség a Jászai Mari Színházban. Gyertek el, hogy Veletek együtt is elénekelhessük a Barátság-dalt!

 

 

 

Petőfi

A műsort szerkesztette: Fabók Mariann

zenés irodalmi est

A Fabók Mancsi Bábszínháza előadása

Rendező: Fabók Mariann

Kamaraszínház

 

Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából bemutatott előadói estünkben nem csak a jól ismert „Márciusi ifjút”, hanem a Költőt, a Férfit, a Barátot, a Katonát, s a vívódó Családapát is igyekszünk megidézni. Reformkori és népi dallamok kíséretében, a költő levelezése mentén rajzolódik ki e zabolátlan természetű, lángtehetségű életút, melynek egy-egy fordulóján Petőfi szívet gyönyörködtető versei teszik mélyen megélhetővé az eseményeket. Végső állomásunk a szabadságharc költőjének eltűnése, mely tragédiát a nemzet hosszú ideig nem képes elfogadni.
„Mondhatják az édesanyának, hogy legkedvesebb fia valahol messze meghalt. Nem hiszi el. S ha eszével nagysokára beletörődik is, szívében az első ellenkező hírre, a legképtelenebbre is fölébred a remény. A nemzet évtizedek múlva is lázképeket lát. Fényes nappal egyszer Kolozsvár piacán megy el szeme előtt a megelevenedett kísértet, máskor a Balaton partján. Halála után harminc évvel egy kalandor beszámolójának hatására, gyötrő lidércálomban milliók látják egy szibériai ólombánya mélyén, ősz fejjel, megroppant derékkal…” „Ha a csillag villámgyors útja végighasít az emberiség felett a mennybolton, a vakító fényesség után behunyt szem egy darabig még látja a csodálatos csillag vonalát…”

 

 

 

Janikovszky Éva

Az úgy volt…

A 6SZÍN előadása

Rendező: Szilágyi Bálint

Nagyszínpad

 

Janikovszky Éva eddig színpadon soha be nem mutatott könyvei alapján, először színpadon: a születéstől a kiskamaszkorig az élet minden nyűge. Ki tudja, hogy kitől örökölte az a gyerek az eszét, a szépségét? Kire ütött, amikor csak a baj van vele már megint? És vajon mi jár egy kiskamasz fejében? Janikovszky Éva humorral megírt könyvei segítenek megérteni gyerekeinket, akikkel közben együtt nevethetünk a világ igen fontos dolgain. A színpadra állított írások laza szövete betekintést enged gyermekeink mindennapjaiba, az író jellegzetes iróniájával átszőve.

 

 

 

Gyermekbérletek

 

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Vuk 3 előadás 3 – 6 év 9.00 4 900 Ft
Bubó 3 előadás 3 – 6 év 10.30 4 900 Ft
Pom-Pom 3 előadás 3 – 6 év 10.30 4 900 Ft

Előadások: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi · Kacor király · A legcsinosabb óriás

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Micimackó 3 előadás 6 – 10 év 10.00 4 900 Ft
Kincskereső 3 előadás 6 – 10 év 14.30 4 900 Ft
Lámpás 3 előadás 6 – 10 év 14.30 4 900 Ft

Előadások: Ágacska · Csalimese · Bárány Boldizsár

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Bagira 2 előadás 6 – 10 év 14.30 4 200 Ft
Balu 2 előadás 6 – 10 év 15.00 4 200 Ft

Előadások: Ágacska · Csalimese

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Cimbora 2 előadás 6 – 10 év 14.30 4 200 Ft

Előadások: Ágacska · Bárány Boldizsár

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Gulliver 2 előadás 10 – 14 év 14.30 4 200 Ft
Nemecsek 2 előadás 10 – 14 év 14.30 4 200 Ft

Előadások: Az úgy volt… · Petőfi

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Dömdödöm (családi) 2 előadás 6 – 10 év hétvége változó 4 200 Ft

Előadások: Ágacska · Bárány Boldizsár

 

 

Kérjük, ne feledje, SZÉP kártyájának bármely zsebe használható színház jegy és bérlet vásárlásakor.

A bérletben szereplő kamaraszínházi előadások esetén az előadás napja a bérletben meghirdetett naphoz képest változhat.

 

Az ifjúsági bérletekhez kapcsolódó részletfizetési lehetőségekről, kérjük, érdeklődjön színházunk szervezési osztályán!