GYERMEKBÉRLETES ELŐADÁSOK 2024/2025

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontosak egy színház életében a gyerekek! Évről évre igyekszünk olyan programot összeállítani, amely egyrészt szerethető a számukra, ugyanakkor meg is szeretteti velük a színház élményét.
A következő évadban 8 gyermekelőadással várjuk őket, ismerős, hőn szeretett történetekkel és szerzőkkel!

 

Lázár Ervin

MANÓGYÁR – AVAGY MINDENKINEK VANNAK MANÓI

maszkos bábjáték

A Mesebolt Bábszínház előadása

Rendező: Veres András

Nagyszínpad

Lázár Ervin klasszikus meséjében Zsuzsika nehéz helyzetbe kerül. Murmura néni vigyáz rá, míg anyukája megérkezik. Nem elég, hogy a néni szigorú és mogorva, de még alaposan rá is ijeszt a kislányra. „Az ilyen engedetlen, nyifegő-nyafogó gyerekeket mind elviszi a Bákász! Elvisz a Mumus! Szólok is a Zöld Lificnek, bizony elvisz!” Bákász! Mumus! Zöld Lific! Ilyen rettenetes dolgokkal fenyegetőzik Murmura néni! Szegény Zsuzsika szörnyen meg is rémül.
De vajon léteznek-e ezek a lények? És ha léteznek, tényleg olyan szörnyűségesek? Valóban el akarják vinni Zsuzsikát, vagy össze lehet velük esetleg barátkozni?
A Mesebolt Bábszínház új előadásában ezekre a kérdésekre kapunk választ, sok humorral és kalanddal. A félelmet le lehet győzni nevetéssel, szeretettel és bizalommal, csak ki kell nyitnunk a szívünket a világra…

 

Markó Róbert

A KISMALAC MEG A FARKASOK

bábelőadás

A Kabóca Bábszínház előadása

Rendező: Markó Róbert

Kamaraszínház

A sűrű erdő közepén élő életigenlő malac, Ildikó és cseppet sem életigenlő barátja, Sándor, a varjú építkezésre adják fejüket. Először nádból, aztán fából, végül téglából építenek ideális malaclakot a gonosz farkas, Imre ellen.
Imre persze igyekszik túljárni a kisállatok eszén, s nem restelli farkastestvéreit is csatasorba állítani, de a „többet ésszel, mint erővel” örök igazsága a mese végén ezúttal is érvényre jut.
Mulatságos történet magyar népmesék alapján, bábokkal és sok-sok zenével.

 

Szegedi Katalin

LENKA ÉS PALKÓ

bábelőadás

A Bóbita Bábszínház előadása

Rendező: Cseri Anna

Nagyszínpad

Lenkát, az átlagosnál gömbölyűbb kislányt gyakran csúfolják a gyerekek – akárcsak Palkót, az átlagosnál keskenyebb kisfiút. Lenka magányosan rajzolja csodálatos képeit az aszfaltra, Palkónak pedig a könyvei jelentik a társaságot. Ők ketten a játszótéren találkoznak, egymásra csodálkoznak, s onnantól kezdve már egyikük sem magányos és kirekesztett, hiszen lett egy igazi barátja. A göm-bölyűséget és a cingárságot elfogadják egymásban és aztán önmagukban is, márpedig az önelfogadás az egyik legnagyobb lépése az embernek a nyugodt, boldog élet felé.

 

Berg Judit – Fodor Zoltán

LENGEMESÉK – NÁDTENGERI REJTÉLYEK

gyermek táncelőadás

Az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat előadása

Rendező: Fodor Zoltán

Nagyszínpad

Legújabb gyerekelőadásunkban Berg Judit ikonikus kalandregénye, a Lenge-mesék kel életre. A nádasban Vilkó és Táltos a békaderbire készülődnek, míg meg nem érkezik Rana Gedeon, aki gaztetteivel rendszeresen megzavarja a városka nyugalmát. A Locsogó-tó partján azonban Gedeonnál sokkal veszélyesebb ellenség leselkedik. Vajon sikerül főhősünknek megmentenie a Nádtenger lakóit a fenyegető veszedelemtől, vagy ő maga is csapdába esik? Gyere, és döntsd el Te, milyen utat járjon be Vilkó, legyél részese a kalandoknak!

Illusztráció az előadáshoz kapcsolódóan

 

Lázár Ervin

A HÉTFEJŰ TÜNDÉR

zenés mesejáték

A Fellegjárók Művészeti Egyesület – FELLEGJÁRÓK Társulat előadása

Rendező: Balogh Bodor Attila

Nagyszínpad

Lázár Ervin egyik legnépszerűbb meséje: A Hétfejű Tündér, melyet maga az író dramatizált színművé. Ki ne ismerné a Kerekerdő hőseit? Mikkamakkát, Bruckner Szigfridet, Aromót, Szörnyeteg Lajost és persze Dömdödömöt? Az előadás során megismerhetjük a közösségi lét fontosságát, a másik elfogadását, hogy a játék milyen fontos lélekmentő tevékenység, és hogy mindehhez a legfontosabb dolog a szeretet!

 

AZ ÉGIG ÉRŐ FA

Népgyűjtések nyomán: Fabók Mariann

bábelőadás

A Fabók Mancsi Bábszínháza előadása

Rendező: Fabók Mariann

Kamaraszínház

Az öreg király egyetlen leányát saját kertjükben hirtelen forgószél ragadja el, s röpíti fel a levegő-égbe. Egész birodalmát és lánya kezét is annak adja a király, aki visszahozza a szép királykisasszonyt. Számtalan férfiúk, hercegek, lovagok tesznek próbát, mind hiába. Jánoska az egyetlen, aki feljut az égig érő fa tetejére, legyőzi a három fejű sárkányt, s Jánosként visszatérve elnyeri szíve hölgyének szerelmét.

 

Nemes Nagy Ágnes

AZ ARANYECSET

családi verses-zenés mesejáték

A Zichy Szín-Műhely előadása

Rendező: Léner András

Nagyszínpad

A XX. század egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású magyar költőjének, a Kossuth-, Baumgarten- és József Attila-díjas Nemes Nagy Ágnesnek Az arany-ecset című műve – a Zichy Szín-Műhely ősbemutatójában – felemelően szép és tartalmas családi szórakozást ígér kicsiknek és nagyoknak.
Már a mű is évfordulós, hiszen 2022-ben 60 éve született Szádelinek, a falu árvájának lebilincselő története. Most a színészi játék és a színpadi feldolgozás szólít meg minden korosztályt, az interaktivitást is segítségül hívva, a színház egyedülálló eszközeivel, személyes élménnyé téve Szádeli, a sokféle keleti mesegyűjtésből kilépő hős, izgalmasan cselekményes és fordulatos kalandjait. Eddig csak könyv és bábelőadás formájában ismerkedhetett a publikum az érzelmeket, szenvedélyeket megmozgató művel, most a színházban is teret hódít magának feldolgozása.
Szádeli, mint népmesei hős, elhivatottsága ajándékául aranyecsetet kap egy rejtélyes öregembertől. Amit fest vele, életre kel. Azonnal az emberek kapzsiságával szembesül, akik az aranyecsetet a hatalom eszközéül szeretnék felhasználni. Az előadás többek között arra keres választ, hogy mit kezd Szádeli, a felelősségteljes művész az aranyecsettel és mit kezd ezzel a jelenséggel a világ…?

 

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter

A PADLÁS

félig mese-félig bábmusical 9-99 éves korig

A Harlekin Bábszínház előadása

Rendező: Szűcs Réka

Nagyszínpad

Félig mese, félig musical. Félig ismerős, félig mindig új. Félig a Témüllereké, akiknek a szíve vak; félig a szellemeké, akiket csak az láthat meg, akinek a szíve tiszta, mint a gyermekeké. Félig elvarázsol, másfelől meg izgalomban tart. Félig emberek, félig meg bábok. És egészen lenyűgöző!

 

 

Gyermekbérletek

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Vuk 3 előadás 3 – 6 év 9.00 5 400 Ft
Bubó 3 előadás 3 – 6 év 10.30 5 400 Ft
Pom-Pom 3 előadás 3 – 6 év 10.30 5 400 Ft

Előadások: Manógyár – avagy mindenkinek vannak manói · A kismalac meg a farkasok · Lenka és Palkó

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Micimackó 3 előadás 6 – 10 év 10.00 5 400 Ft
Kincskereső 3 előadás 6 – 10 év 14.30 5 400 Ft
Lámpás 3 előadás 6 – 10 év 14.30 5 400 Ft

Előadások: Lengemesék – Nádtengeri rejtélyek · A Hétfejű Tündér · Az égig érő fa 

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Bagira 2 előadás 6 – 10 év 14.30 4 700 Ft
Balu 2 előadás 6 – 10 év 15.00 4 700 Ft

Előadások: Lengemesék – Nádtengeri rejtélyek · A Hétfejű Tündér

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Cimbora 2 előadás 6 – 10 év 14.30 4 700 Ft

Előadások: Lengemesék – Nádtengeri rejtélyek · Az égig érő fa 

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Gulliver 2 előadás 10 – 14 év 14.30 4 700 Ft
Nemecsek 2 előadás 10 – 14 év 14.30 4 700 Ft

Előadások: Az aranyecset · A padlás 

 

Bérlet Előadásszám Korosztály Kezdés Bérletár
Dömdödöm (családi) 2 előadás 6 – 10 év hétvége változó 4 200 Ft

Előadások: Lengemesék – Nádtengeri rejtélyek · Az égig érő fa 

 

 

Kérjük, ne feledje, SZÉP kártyája használható színház jegy és bérlet vásárlásakor.

A bérletben szereplő kamaraszínházi előadások esetén az előadás napja a bérletben meghirdetett naphoz képest változhat.

 

Az ifjúsági bérletekhez kapcsolódó részletfizetési lehetőségekről, kérjük, érdeklődjön színházunk szervezési osztályán!