MOST FESZT EMLÉKEIM, ÉLMÉNYEIM

A MOST FESZT 10 éves jubileuma kapcsán nézőink néhány rendkívül kedves, szeretetteljes sorral leptek meg bennünket. Az alábbiakban ezekből olvashatnak.

***

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, most már országos híre van a fesztiválnak. Azt látom, szívesen jönnek a színészek előadásaikkal és a nézők is egyaránt. Nem könnyű előadások, de maradandó élmény! Különösen jó, hogy előadás után még beszélgetés is van. Mindig azt érzem, hogy egy különleges légkörben zajlik a fesztivál, a színház szeretete átsüt mindenen. Sok-sok emlékezetes előadást láttam, nekem kiemelt élmény volt az Életritmusra előadás Medveczky Balázzsal. Itt figyeltem fel erre a fiatal tehetségre, akinek a pályáját azóta is figyelemmel kísérem.
Minden élményt köszönök és remélem lesz még 20 éves jubileum is!

***

A tavalyi évem legjobb 5 napja volt, amikor Budapestről Tatabányára „”költöztem”” a Sport Hotelbe, hogy a MOST FESZT minden előadását /nyolc/ megnézhessem! Nem bántam meg.

Már a színház épülete és a környéke a tóval, is megért egy kirándulást, nem beszélve az előadásokról. Remekül válogatott, sokszínű előadásokat láttunk, egyik jobb volt, mint a másik. A darabok széles skálán mozogtak, Dante Poklától, a Nagymamával álmodásig. Öröm volt látni nagyon fiatal, pályakezdő művészeket, mint Dedovity Tomity Dina a Szabadkai Népszínházból, aki írta, rendezte és játszotta a Szindróma c. darabot. Vagy Kizlinger Lillát, a TÁP Színházból, aki rendezte a „Mit csináljak, hogy jobban érezd magad” darabot, de a főszereplője is ő volt. Imádtam Shirley Valentine-t, aki Balsai Móni volt, de Dante Poklát is, Gyabronka Józseffel. Különleges előadás volt a „Nagymamával álmodtam” Göndör László előadásában. Nekem is főtt volna a fejem, ha zsűri lettem volna, hogy kinek melyik díjat adjam, és kit hagyjak ki!

Külön köszönet a közönségtalálkozókért! Minden előadás után volt, sok kulisszatitkot lehetett megtudni. Mihály Csaba kitűnő moderálása hatására a nézők is megnyíltak, kérdeztek.
Megemelem a kalapom a színház vezetősége előtt! TIZEDIK ÉVE rendezik meg a fesztivált, amikor tudjuk, a művészetre egyre kevesebb pénz jut. Ennek ellenére kitűnően szervezett volt az egész fesztivál. Figyelmes, kedves személyzettel.

Az egész fesztivál alatt különlegesen családias volt a légkör. Jó volt látni estéről estére a nézők között ugyanazokat az embereket és új arcokat is. Ismerős és ismeretlen szóba elegyedett egymással, mert volt közös téma és a néha már természetes falak ledőltek. Nekem, aki csak úgy oda csöppent idegenként mondhatom, szinte megindító élmény volt. Tatabánya Budapesthez képest kis város, bizonyára rögtön látták, hogy tök idegen vagyok, mégis azonnal beszédbe elegyedtünk, szünetekben kerestük egymás társaságát és megvitattuk az előadásokat.
Nagy élmény volt! Az idén is megyek!
Majdnem elfelejtettem, pár nap alatt fogytak el a jegyek és bérletek! Aki jövőre nem akar lemaradni, figyelje a színház honlapját! Jövőre is megyek, ugye lesz fesztivál?
Köszönet mindenért.

Tatár Rózsa

***

Kedves szervezők!

Minden évben jelen voltam a MOST FESZT-en, szerencsém volt közönség zsűritagként is ott lenni. Elmondhatom, hogy sokszor olyan művészekkel és előadásokkal találkozhattam, amire nehezen, vagy egyáltalán nem bukkantam volna rá.
Az előadások és a színészi produkciók magas színvonala mindig boldoggá tesz.
A fesztivál hangulata – a kiegészítő programokkal (koncert, bor-, szalámi- és sajtkóstolás, valamint az előadások utáni közönségtalálkozó) együtt – egyedi és kiváló.
Kívánom, hogy további sok évtizedig legyen ez a fesztivál és én is ott lehessek.
Minden jót kívánok!

Üdvözlettel,
Kerekes László

***

Tisztelt Crespo Rodrigo Úr!

Nagyon hálás vagyok tatabányaiként, színházrajongóként, hogy létrehozta ezt a fesztivált! Évről-évre kíváncsian várom a repertoárt, ami még soha nem okozott csalódást!
Különleges, izgalmas, elgondolkodtató, szórakoztató, értékes produkciók színes kavalkádja!
Minden alkalommal van szívemnek-lelkemnek kedvesebb, de egyet kiemelnék, ami engem leginkább megérintett, Háy János: A lány, aki hozott lélekből dolgozott.
Idén is természetesen „összvonalas” bérletet váltottam és várom az „utazásokat”!

Köszönettel és tisztelettel:
Veszelka Anikó