Crespo Rodrigo a színház 2023/2024. évadáról

 

Tisztelt Nézőnk! Kedves Barátunk!

 

Örömmel osztom meg Önökkel a Jászai Mari Színház 2023/2024. évadjának programját, mely egyszerre személyes, emberi történetek sora, kalauz egy rendkívül izgalmas utazáshoz, talán egy kis önismereti tréning és nem utolsósorban lehetőség arra, hogy együtt lehessünk mosolyt fakasztó, kacagtató, mégis elgondolkodtató pillanatok részesei.

A célunk az volt, hogy olyan történeteket játszhassunk el a Jászaiban, melyekhez minden Nézőnk könnyen kapcsolódhat, melyekhez bármelyikünk valamilyen személyes élményén keresztül kötődhet.

Az új évad történeteinek segítségével ráadásul egy olyan utazáson vehetünk részt, mely a világ legkülönbözőbb városaiba röpít el bennünket. Utazás közben egyrészt beleláthatunk egy távolinak tűnő amerikai, angol vagy egy kicsit talán ismerősebb, kelet-európai közösség életébe, másrészt rájöhetünk, helytől és kultúrától mennyire függetlenek életünk legfontosabb problémái, legszebb pillanatai.

Történeteink egy része talán ismerős a mozivászonról, hiszen többszörösen díjazott alkotások, alakítások vagy éppen írói teljesítmény áll mögöttük. Richard Burton és Elizabeth Taylor játéka a Nem félünk a farkastól című filmben, Woody Allen írói és színészi karaktere a Játszd újra, Sam! című moziban vagy Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman alakítása a Kétely filmadaptációjában egytől egyig közönségsikert hozott az alkotóknak. Martin McDonagh, a Hóhérok szerzője nemzetközi színpadi sikerei mellett szintén többszörösen díjazott forgatókönyvíró és rendező a filmes világban.

A következő évad bemutatóinak jelentős része biztosan szerez majd derűs pillanatokat Nézőinknek, hiszen a humor legkülönbözőbb formái jelennek meg történeteinkben. A Farsang komédiákra jellemző humora vagy a Nem félünk a farkastól szenvedélyes, gyilkos humora éppúgy mosolyt csalhat az arcunkra, mint a Hóhérok egészen különleges fekete és a Játszd újra, Sam! rendkívül szellemes humora.

Természetesen minden jó sztori mögött áll egy olyan ember, aki írói tehetségével úgy képes ábrázolni egészen drámai helyzeteket, ahogyan Dragomán György teszi a Kalucsniban, úgy tud múlhatatlan bohózati elemekkel történetet mesélni, ahogyan Ion Luca Caragiale vagy úgy képes írni a kétely és a bizalmatlanság természetéről, ahogyan John Patrick Shanley. De nem véletlenül lett mára már klasszikus Edward Albee héjanásza, felejthetetlen Woody Allen magával ragadó szerelmi dilemmázása és az egyik legtöbbet játszott szerző Martin McDonagh.

És mindehhez csatlakozik a Jászai társulata! Bakonyi Csilla, Bartos Ági, Csabai Csongor, Danis Lídia, Dévai Balázs, Egri Márta, Figeczky Bence, Honti György, Kardos Róbert, Király Attila, Maróti Attila, Megyeri Zoltán és Mikola Gergő.

Ahhoz azonban, hogy a számunkra legfontosabb történetet, melynek címe: Jászai Mari Színház!, tovább mesélhessük, szükségünk van Önre, kedves Nézőnk! Kérem, tartson velünk ismét…, újra…, újból…, először…, hosszabb vagy rövidebb kihagyás után…, másként, mint eddig…, bárhogyan. Mi szeptembertől ismét várjuk Önt, hogy együtt folytathassuk a közös történetet…a Jászait!

 

A viszontlátás reményében, tisztelettel!

Crespo Rodrigo

igazgató

 

FELNŐTT BÉRLETES ELŐADÁSOK 2023/2024
GYERMEKBÉRLETES ELŐADÁSOK 2023/2024