Októberben két új bemutatóval és tavalyi sikerekkel is készülünk

Elérhető a Jászai Mari Színház októberi műsora

 

 

Az október igazán izgalmas lesz a Jászai életében!

Két bemutatóval is készülünk, október 7-én a Farsang, október 14-én pedig a Nem félünk a farkastól premierje lesz.

Ezenkívül ismét készülünk Polgárkukkantó és Te édes, de jó vagy, légy más előadásokkal, valamint visszatér a múlt évadban bemutatott saját gyermekelőadásunk, az Ágacska is!

A Farsang egy igazán szaftos, pörgős, érzelmileg telített vígjáték, amelyet Botos Bálint rendezésében láthat a közönség, október 7-től a Nagyszínpadon.

A Nem félünk a farkastól gyilkos humorú világsiker, amelyből Richard Burton és Elizabeth Taylor főszereplésével készült film. Nálunk Guelmino Sándor rendezésében tekinthetik meg nézőink, október 14-től Kamaraszínházunkban.

A Polgárkukkantó című előadásunkra már a bemutatója óta hatalmas a várakozás, folyamatos várólistával játsszuk a produkciót. A fergeteges bohózat az évad közönségdíját is elnyerte!

A Te édes, de jó vagy, légy más című világsiker egyike a leghosszabb ideje játszott Off-Broadway daraboknak.

 

FARSANG

október 7. szombat 19.00 (premier)
október 20. péntek 19.00
október 21. szombat 19.00

Az előadás weboldala →

A Farsang a Jászai Mari Színház 2023/2024. évadának első, nagyszínpadi bemutatója, Botos Bálint rendezésében.

Az előadás szereplői Király Attila, Kardos Róbert, Honti György, Figeczky Bence, Mikola Gergő, Dévai Balázs, Urbán-Szabó Fanni, Danis Lídia és Maróti Attila.

Az előadásról:

Bukarest egyik külvárosának borbély üzletében minden a feje tetejére áll. Féltékeny szeretők vadásznak vetélytársaikra, bár nemigen tudják, hogy ki az ellenfél. A pofonok téves címzettet találnak meg, a levelek félreérthetőek és félre is értik őket. Jóslatok és cetlik alapján indulnak bosszúhadjárataikra, becenevekből próbálják kikövetkeztetni, hogy ki ellen kellene irányítaniuk fékezhetetlen indulataikat. Mindezt farsangkor teszik, így végképp lehetetlenné válik, hogy megtalálják azokat, akikre vágynak vagy azokat, akiken bosszút akarnak állni.

A fékevesztett hajsza Caragiale darabjában már-már az abszurd határait feszegeti. A szereplők összetévesztése itt nem csupán komikus elem, hanem a farsangon keresztül egy minden mást meghatározó törvénnyé válik, amely által már lassan a néző sem tudja pontosan, hogy kit lát maga előtt a színpadon.

Az emberi önzés, a fékevesztett szenvedély végletesen mulatságos poklába kalauzol minket a szerző. Vígjátékában a nyelv, a helyzetkomikum és a szereplők ábrázolása arra biztosíték, hogy nevetésünk nem olcsó szórakozás csupán, hanem azt a távolságot szüli meg szereplő és néző között, ami ahhoz szükséges, hogy olykor saját görbe tükreinkbe nézzünk.

 

Hangulatvideó a Farsang olvasópróbájáról
Az Oxygen Hírügynökség videója a Farsang olvasópróbájáról

 

NEM FÉLÜNK A FARKASTÓL

október 14. szombat 19.00 (premier)
október 17. kedd 19.00
október 18. szerda 19.00
október 19. csütörtök 19.00
október 24. kedd 19.00

Az előadás weboldala →

A Nem félünk a farkastól a színház évadának első kamaraszínházi bemutatója, Guelmino Sándor rendezésében.

Az előadás szereplői Bakonyi Csilla, Crespo Rodrigo, Bartos Ági és Csabai Csongor.

Az előadásról:

George és Martha, a középkorú házaspár egy protokollparti után, az éjszaka kellős közepén áthívja magukhoz a férfi új egyetemi kollégáját és annak feleségét egy kis ismerkedésre. A laza iddogálós-beszélgetős este azonban hamarosan kínossá válik az ifjú vendégek számára: házigazdáik egyre durvábban szólogatnak be egymásnak, és szép lassan kiderül, itt nem egyszerű játszmázás zajlik, ez az este az öldöklő leszámolás ideje, amit senki sem úszhat meg sértetlenül. A gyilkos humorú, tragikomikus élveboncolás szertefoszlat minden titkot, minden illúziót, de talán éppen ezzel az újrakezdés esélyét is megadja a négy ember számára.

Soha senki nem ábrázolta olyan szórakoztatóan a kegyetlen emberi játszmákat, mint Edward Albee, akinek főműve, a Nem félünk a farkastól méltán a XX. század egyik legmaradandóbb drámája. Az 1966-os filmváltozat, melyben George-ot Richard Burton, Marthát pedig Elizabeth Taylor játszotta – és annak idején az összes létező kategóriában Oscarra jelölték (ezek közül ötöt meg is kapott) – igazi klasszikussá érett. A darab magyarországi sikertörténete is töretlen a mai napig, hiszen témája örökérvényű, jutalomjátékot kínál négy színész számára, a nézőknek pedig megrendítően, felkavaróan mulatságos estét garantál. Azoknak is, akik tudják, hogyan alakul át egy szerelem fojtogató párkapcsolattá, azoknak is, akik titkolják, hogy tudják, és azoknak is, akik eddig nem tudtak vele szembenézni, de most szívesen beleborzonganának a lehetőségbe.

 

Hangulatvideó a Nem félünk a farkastól olvasópróbájáról
Az Oxygen Hírügynökség videója a Nem félünk a farkastól olvasópróbájáról

 

POLGÁRKUKKANTÓ

október 27. péntek 19.00

Az előadás weboldala →

VIDEÓAJÁNLÓ

A Polgárkukkantó a Jászai Mari Színház 2022/2023. évadának Kamaraszínházi bemutatója, Guelmino Sándor rendezésében.

Az előadás szereplői Crespo Rodrigo, Bartos Ági, Bakonyi Csilla, Figeczky Bence, Honti György és Maróti Attila.

Az előadásról:

Dr. Prentice, egy elmegyógyintézet vezetője éppen sajátos eszközökkel kívánja titkárnőjelöltje alkalmasságát tesztelni rendelőjében, amikor betoppan a felesége, ezért a pszichiáter egy függöny mögé rejti a meztelen lányt. Hamarosan azonban betoppan az egészségügyi felügyelet ellenőr-szakorvosa is, és felfedezi a rejtőzködő Geraldine-t. Dr. Prentice, menteni próbálva a menthetetlent, hazugsághoz folyamodik, nem sejtve, hogy ezzel elindít egy lavinát, amit megállítani többé nem lehet. Minden egyes színre lépővel szemben újabb, egyre elképesztőbb hazugságokat kénytelen kiagyalni, és a doktor teljesen elveszíti a kontrollt az egyre szürreálisabban alakuló események fölött. Minden a feje tetejére áll, minden kifordul sarkaiból, minden normális rend felborul – mint egy karneváli napon. Félreértések, átöltözések, vetkőzések, szerepcserék, kergetőzések, pisztolyok és kényszerzubbonyok – a fergeteges humorú és tempójú darab felhasználja a bohózat összes kellékét, és az abszurdig fokozza őket, egyúttal görbe tükröt tartva ezzel a mindenkori társadalomnak.

Joe Orton, az angol drámaírás fenegyereke, aki már nem érhette meg az Elmebáj premierjét (34 évesen gyilkosság áldozatává vált), valószínűleg boldog lett volna, ha látja, milyen indulatokat váltott ki műve az 1969-es ősbemutató nézőiből. 2022-ben pedig afelett örvendezhetne, hogy a darab polgárpukkasztó élével ellentétben humora szemernyit sem kopott meg az azóta eltelt negyven évben.

 

 

 

TE ÉDES, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS

október 29. vasárnap 19.00

Az előadás weboldala →

VIDEÓAJÁNLÓ

A Te édes, de jó vagy, légy más című világsiker egyike a leghosszabb ideje játszott Off-Broadway daraboknak. A fantasztikus zenéjű musical szerzői négy színész folyamatos átváltozásával kalauzolnak végig minket a párkapcsolatok hol rögös, hol szerelemmel átitatott útján.

Az előadást színházunk társulati tagja, Mikola Gergő rendezésében láthatja a közönség, akinek egyben ez az első rendezése.

Az előadás szereplői Szabó Emília, Urbán-Szabó Fanni, Figeczky Bence és Mikola Gergő.

Az előadásról:

És mondá az Úr: „Legyen világosság” és lőn világosság.

És mondá az Úr: „Legyen férfi és nő.”

És lőn férfi és nő.

És aznap este a férfi megkérdé a nőtől, hogy ráér-e…

… itt veszi kezdetét Joe DiPietro és Jimmy Roberts fergeteges darabja, ami nem véletlenül a második leghosszabb ideje futó Off-Broadway musical. A világ számos országában bemutatott színdarab apró jelenetekkel mutatja be – fergeteges, sokszor szívbemarkoló, keserédes humorral – egy párkapcsolat állomásait. Négy színész kalauzol végig minket ezen az utazáson, akik egyik karakterből a másikba bújva, érzékletesen mutatják be szerelmi életünk sikeres vagy sikertelen próbálkozásait.

A szerzők „jókedvű musical-revüként” kategorizálják darabjukat, ami mérnöki pontossággal mutatja be az élet fentjét és lentjét, lényegtelennek gondolt mindennapjainkból az egész életünket meghatározó pillanatokat, a szerelem és a szeretet nyelvén. A kitűnő zene és a sziporkázó humor garancia a minőségi szórakozásra úgy, hogy miközben ezt a görbe tükröt nézzük, sokszor magunkra ismerhetünk.

 

 

Jegyet vásárolni online vagy a színház jegypénztárában és szervezési osztályán lehetséges.